30 Aralık 2016
Sayı: SYKB 2016/01 (49)

Ya barbarlık içinde çöküş, ya sosyalizm!
Dinci sermaye iktidarı savaş bataklığını derinleştiriyor
15 Temmuz “Araştırma” Komisyonu’nda sona doğru!
Faşist saldırılar tırmanıyor, gerici abluka yoğunlaşıyor
2016 yılı baskı ve zorbalığın tırmandığı bir yıl oldu
MİB MYK Aralık ayı toplantısı sonuçları
Bekaert grevinin ardından...
Kamu Çalışanları Birliği Programı üzerine-1
2016’da iz bırakan dünya olayları
2016’nın aynasından geleceğe bakmak - II
FARC: ‘80’li yılların tekrarı mı? - II
Berlin saldırısı ve emperyalist ikiyüzlülük
Asbest: Skandal sistemin skandal malzemesi
Gençlik mücadelesi ve 2016
Baskı, sömürü ve şiddete karşı öfke büyüyor
Piyangodan kurtuluş çıkmaz, kurtuluş kendi ellerimizde!
“Kızıl bayrağımızla 2017’yi kavganın ve umudun yılı yapacağız!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Kızıl bayrağımızla 2017’yi kavganın ve umudun yılı yapacağız!”

 

Merhaba Kızıl Bayrak emekçileri, sevgili yoldaşlar;

Kapitalist-emperyalist sistemin yaşadığı çok yönlü krizler eşliğinde 2016 yılını geride bırakıyor ve 2017’ye giriyoruz. Gerek dünya genelinde gerekse de bulunduğumuz coğrafyada sistemin yapısal krizlerinden kaynaklı kaotik süreçlerden geçiliyor. Bu duruma daha erken bir tarihte isabetli bir öngörüyle dikkat çeken komünistler, girilen dönemi “krizler, savaşlar ve devrimler” dönemi olarak tariflerken, bundan da politik-örgütsel sonuçlar, görevler çıkarmayı bilen yegane hareket olmuştur...

Bununla birlikte sistemin yaşadığı çok yönlü krizler temelinde ve onun üzerinde boy veren kendine has krizleriyle Türkiye, çok daha sarsıcı ve şiddetli bir şekilde yaşamaktadır bu süreci. Sadece son bir yılın gelişmelerini dikkate aldığımızda bile 2017’de bizleri, işçileri, emekçileri, ezilenleri ve toplumsal muhalefeti nelerin beklediği noktasında hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak açıklıkta bir fikir sahibi olabiliriz.

Şüphesiz ki sermaye iktidarının dizginlerinden boşalan faşist saldırı ve baskılarının doğrudan hedeflerinden biri de komünist basın çalışanları olacaktır. Bu saldırı dalgasını göğüsleyebilmenin, işçi ve emekçilerin, ezilen tüm kesimlerin başına musallat edilen her türlü beladan kurtulmanın tek çözüm yolunu işaret eden “devrimci bir sınıf hareketi” görevinde önemli bir rol oynayacak olan siz emektar yoldaşların yeni kavga yılını kutluyor, çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

İşçi ve emekçilerin, toplumun ezilenlerinin sesi soluğu olan Kızıl Bayrak’ımızın her zaman yükselmeye ve kavga alanlarında dalgalanmaya devam edeceğine olan sonsuz inancımızla selam ve sevgilerimi iletiyorum.

“Devrimci bir sınıf hareketi için ileri!”

“Kızıl Bayrak yukarı daha daha yukarı”

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi
Hapishanesi’nden

TKİP dava tutsağı Onur Kara

23.12.2016

***

Merhaba Sevgili Dostlar;

Emperyalist haydutların dünyamızın her bir köşesini kan deryasına çevirdiği, bölgesel savaşlarla mazlum halklarımızı yerinden-yurdundan göçerttiği, denizleri, okyanusları çocuk mezarlığına çevirdiği, halklarımıza her türlü baskı, zulüm ve sömürüyü reva gördüğü bir yıl daha geride kaldı. Krizleri her yıl gittikçe derinleşen emperyalist dünya sisteminin yerle yeksan olduğu, duvarların, sınırların, sınıfların ortadan kalktığı, zindanların yıkılıp, yerine ekolojik komünal köylerin kurulduğu yeni bir dünyanın inşasına olan inancımız tamdır.

Güzel günlere olan özlem ve inancımızla, yeni mücadele yılınızı siper yoldaşlığı ruhuyla, en içten devrimci duygularımızla kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

MKP Dava Tutsakları

Amasya Hapishanesi

***

Merhabalar sevgili Kızıl Bayrak’lı düşdaşlar,

Koyulaşan faşizmin karanlığına inat, karanfil yüreklerimizde aydınlık yarınlara dair taşıdığımız umut ve inancı bulunduğumuz her alan ve mevzide büyütmeye devam ediyoruz, edeceğiz! Ta ki Küçük Avrasya halkları özgür geleceklerini inşa edinceye değin... Bu ortak amaçla kavgaya omuz veren, karınca-kararınca katkıda bulunan tüm düşdaşlara komünar selam ve sevgilerim eşliğinde, sonsuz başarılar dileyerek... Her birinizi düşdaşlığın olanca coşkusuyla kucaklayıp öpüyorum.

2017’de daha da keskinleşecek olan sınıf çelişkilerinin bizlere yükleyeceği dönemsel sorumluluk, tüm ezilenlerin ortak çıkarı –faşizmin her renginin alt edilmesi- için safları daha sıklaştırıp örgütlenme ve devrimci pratikte yoğunlaşmak olacaktır. Bu bilinç ve kararlılıkla...

Yeni kavga yılınızı komünarca selamlayarak-kutluyorum!..

Özgür gelecekte buluşuncaya değin, sağlık, direnç ve umutla kalın. Asla düşsüz kalmayın! İyi ki varsınız, daima var olun!..

Not: Gazete düzenli geliyor. Duyarlılığınız için teşekkürler!

Komünar selamlar

Haydar Sönmez

Kandıra 2 Nolu F Tipi Hapishanesi

15.12.2016

***

Merhaba,

Zulümle, zorbalıkla, işkence ve katliamlarla terbiye edilmeye çalışıldığımız; halklarımızın kırk satırla kırk katır arasında tercihe zorlandığı bir yılı geride bıraktık. Her şeye rağmen “ıslah” olmadık, “yola” gelmedik, direndik, direniyoruz...

Biliyoruz ki, zulmün karanlığı ne kadar koyu olursa olsun sonunda kazanan hep direnenler olur. Ki biz bu zulmü de, karanlığı da tanıyoruz. Onu daha önce yendik yine yeneceğiz.

Bunun için “omuz omuza” diyoruz bir kez daha.

Faşizme karşı omuz omuza olacağımız, hayatı umuda ve aydınlığa boğacağımız bir yıl olması dileği ve inancıyla yeni yılınızı kutluyor, selam ve sevgilerimizi iletiyoruz.

Umutla dirençle...

Tamer Korkmaz

Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi

18.12.2016

 
§